Fem våningar med böcker - Hatchards

En kommentar
Har du vägarna förbi London? Då vet jag hur du kan få en riktigt bra bokupplevelse. Ända sedan 1797 har Hatchards sålt böcker och det är svårt att föreställa sig hur en bokaffär (eller vilket annat företag som helst) kan överleva så länge. IKEA som vi så väl känner till har inte ens funnits i hundra år - Hatchards har funnits i 216, det är otroligt länge.
skriker "BOKAFFÄR" inne på Hatchards, med de mattklädda mörka trapporna, uppställda bord i gångarna, och hur var och en av de fem våningarna är uppdelade i små rum så att du hela tiden kan känna dig fullkomligt omgiven av böcker från topp till tå. Rent är det också. Noga går någon ur personalen omkring och dammar. En hylla i taget.
   Fem våningar? Ja, just det, det är inte illa! Med Hatchards i sina fem våningar, leksaksaffären Hamleys med imponerande sju våningar och till och med McDonaldsrestauranger med två våningar, är det bara att konstatera att London gillar att bygga på höjden.
   Bokaffären är välsorterad och det finns inte mycket du inte hittar där - böcker om konst, böcker om filmer, böcker om djur, böcker om båtar och ett par hyllplan för böcker nästan bara om katastrofen med Titanic (och sedan jag var där är det nu tre färre böcker i just den hyllan). Kanske är de medvetna om att man kan fastna i affären länge, för det står stolar utplacerade här och var...
   Böckerna är mycket billiga nu när punden inte är mer än ca 10 svenska kronor, och med sig när man går får man ett eller flera gratis bokmärken till böckerna man köper - gratis är alltid trevligt, eller hur?
Ska du faktiskt åka till London? För att hitta till butiken eller se öppettider med mera, gå gärna in på deras hemsida: http://www.hatchards.co.uk/
 
1 Josefine Anerland:

skriven

Mycket med 5 våningar!!

Svar: Ja, det tar ett tag att gå igenom allt, haha :)
Jennah