Bokbloggsjerka: Väsktjuvar och liknande karaktärer!

9 kommentarer
Annika ställer varje vecka en ny fråga som det är tänkt att alla mer eller mindre bokrelaterade bloggar ska svara på. Inläggen länkas hos henne i kommentarsfältet och sedan kan man hoppa runt bland bloggarna och läsa varandras svar på veckans fråga. Bokbloggsjerkan för 11-14 oktober 2013 lyder:
Finns det någon karaktär/ några karaktärer som du kan känna igen dig i? Vem/vilka i så fall och på vilket sätt?
Jag kommer inte på någon karaktär som i sin helhet liknar mig, men det är alltid roligt att läsa och se små delar av en karaktärs tankegångar som på något sätt liknar ens egna. Becky Bloomwood till exempel, från shopaholicböckerna av Sophie Kinsella, har en del tankar och filosofier som hade kunnat vara jag. Jag läste nyligen ut boken Vattenmelonen av Marian Keyes, och märkte att Claire - liksom jag - är lite rädd för att bagaget ska ha kommit bort efter flygresor! Om än hon kanske överdriver något...
"Och så till bagageutrymmet. Jag har alltid tyckt att det är en pärs. Oron sätter in i samma ögonblick som jag kommer ut i hallen och ställer mig vid rullbandet. Då blir jag plötsligt övertygad om att alla trevliga, belevade människor som jag delat flygresan med har förvandlats till väsktjuvar. Att varenda en av dem iakttar bandet med avsikten att stjäla mina väskor."
 
1 hanna:

skriven

sv; haha ja precis likadant här, jag har så mycket med skolan som tar upp min tid. Första helgen på väldigt många veckor jag får ta det lugnt :)

Svar: Härligt, haha :)
Jennah

2 Monika:

skriven

Jag brukar alltid tänka precis som Claire när jag står vid bagagebandet :)

Svar: Haha, kanske gör vi det allihopa :)
Jennah

3 Caroline - Bland böcker:

skriven

Jag är precis likadan när det kommer till bagage och bagageband! Jag är mest rädd för att bagaget ska ha kommit till Kina medan jag själv står i Göteborg... ;)

Svar: Ja, samma här! Det skulle vara så sjukt jobbigt... XD
Jennah

4 Ewa K:

skriven

Känner inte till dessa karaktärer, men visst känns de naturliga. En annan fundering, det verkar vara så att bokbloggare ofta lever med katter.

Svar: Åh, jag lever med katt bland annat, så det kanske stämmer :) en alldeles underbar liten raskatt.
Jennah

5 Tess:

skriven

Kika gärna in på min nu aktiva blogg , med nya dagliga uppdateringar! Här hittar du bland annat Humor , Kluriga gåtor , Inredning & Onödigt vetande Men så intressant!
Här är dagens Visste Du Att : http://tessvonolsson.blogg.se/2013/october/onodigt-vetande-men-sa-intressant-2.html#comment

Svar: Hej, visst jag kikar gärna in, självklart :)
Jennah

6 Helena, MsHisingen:

skriven

Farhågorna vid bagagebandet... jo, de har jag upplevt :)

Svar: Haha, kanske har vi alla det? :)
Jennah

7 Vargnatts bokhylla:

skriven

Nu är det väldigt länge sedan jag flög, men de gånger jag gjort det har jag också alltid oroat mig för att väskan ska försvinna när man står där och väntar :)

Svar: Haha, men det har aldrig hänt hoppas jag!
Jennah

8 C.R.M. Nilsson:

skriven

Jag har tänkt att jag någon gång ska läsa Shopaholic-böckerna. Den enda bok jag har läst av henne är Can You Keep a Secret?, men den var så himla rolig :)

Svar: Den är bra, men tycker ändå inte det är hennes bästa faktiskt. Gillade du den så rekommenderar jag både shopaholicböckerna och boken "Karriär och Köksbesvär" som också är riktigt rolig. Även "Flickan Från Tjugotalet" är riktigt bra :)
Jennah

9 Freja:

skriven

Jag tycker det är svårt att hitta en karaktär som stämmer helt med mig, men det är kul att hitta delar, som en känner igen sig i, i olika karaktärer!

Svar: Jag håller med, små drag går att hitta, men inte en hel karaktär. Det var en svår fråga! :)
Jennah